Zachraňujeme životy

Monika Pečarová|25. 7. 2019

Už jste se někdy nachomýtli k dopravní nehodě, úrazu, zkolaboval před vámi člověk? Víte, jak reagovat, co dělat a jak mu co nejúčinněji pomoci?

Jak rychle a opravdově poskytnout pomoc se učili všichni Radetoňáci na 2denním kurzu první pomoci se ZDrSEM. Nečekala nás žádná powerpointová prezentace a nekonečné přecvákávání slidů. Teorie samozřejmě nechyběla, ovšem hlavně ve formě diskuzí nad konkrétními případy. Nejdůležitější však byly praktické nácviky první pomoci. V modelových situacích jsme se nejdříve sami mezi sebou vystřídali v rolích zachránců a zraněných, potom přišly na řadu resuscitační figuríny, defibrilátory... 

A jako zlatý hřeb jsme se ocitli v kůži záchranářů v situacích, které vypadaly jako reálné, s figuranty, které jsme neznali, a museli se rozhodovat, co budeme dělat, abychom jim pomohli a současně neohrozili sami sebe.

Shodli jsme se všichni, že tento kurz opravil naše zastaralé znalosti, ukázal nám, co je důležité a jak krok po kroku postupovat při záchraně a nezpanikařit.

Nácviky resuscitace

Takhle úplně ne :)

Takhle ano :)

Mimochodem, znáte mobilní aplikaci Záchranka? Stáhněte si ji do telefonu, může vám nejen poradit, ale i (pomoci) zachránit život. 


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Přijďte se k nám podívat pod zem

Ponořte se do světa pokročilé lokační techniky právě ve chvíli, kdy se Brno stává epicentrem inovací během veletrhu AMPER. Přijďte za námi do pavilonu V ke kiosku 1.04 nebo nás navštivte přímo v našem sídle...

Anna Rožňovcová | 18. 3. 2024