Cesty

Jakub Dirhan|18. 8. 2015

Smyslem naší práce je propojovat naše klienty s nejnovějšími technologiemi, které sami na světových trzích vyhledáváme. Vždy se snažíme vybrat ty, které jim v jejich práci ideálně pomohou.

Při každé práci se však vyskytne řada specifických požadavků, které dosud nikdo neřešil. Našim klientům proto pečlivě nasloucháme a snažíme se aktivně působit přímo na výrobce, aby tyto požadavky implementovali do svých přístrojů v duchu našeho hesla „ubrat vrásku, přidat radost“ – jak zákazníkovi, stejně jako i nám z pocitu, že děláme víc, že děláme něco, co má smysl. Letošní rok je v tomto ohledu výjimečný a rád bych se o to s vámi podělil.

Díky našemu novému sídlu, do kterého jsme se nastěhovali před půldruhým rokem, se nám otevřela možnost dostatečného zázemí pro nejrůznější semináře a další dění, které nám umožňují lépe porozumět potřebám našich klientů. Když jsme sestavovali náš stolní kalendář na letošní rok, snažili jsme se vyplnit skoro každý týden nějakou společnou akcí. Rok 2015 se tak stal tím nejdynamičtějším, co se týká interakce s našimi partnery, a to za sebou máme teprve něco málo přes jeho polovinu!

Vše odstartovalo ještě před naší lednovou Radeton Roadshow - už 5. ledna - kdy nás navštívili dva nejvyšší představitelé z naší dodavatelské firmy Ovarro. Strávili jsme spolu příjemné dva dny u krbu, který při úvodním zapálení čoudil a byl cítit ještě týdny. (To jsme se tedy uvedli :)!) Z této doby také pochází „hujerovská“ výzdoba britskými vlajkami v našem sídle. Úžasné bylo, když jsme společně s kluky s Brněnských vodovodů a kanalizací šli do terénu, testovali na reálných poruchách ovarrovské přístroje a majitel Roger Ironmonger měl možnost poslechnout si zpětnou vazbu na svoje produkty přímo od uživatelů. Krásné na tom bylo to, že jsme se jeho poznámkami zaobírali celý další den a kouká z toho zajímavý nový produkt.

Neuběhl ani týden, a přijel syn majitele firmy Radiodetection s podobnou misí. Plody této schůzky jsou již dnes hmatatelné ve formě nového lokátoru RD8100.

Začátkem března jsme se vypravili s dvanácti klienty do Alp navštívit výrobní závod a základnu společnosti iPEK, předního výrobce inspekčních kamer. Když jsem viděl, s jakým nadšením mluví i ten poslední zaměstnanec o kvalitě a jak je hrdý na to, že může vyrábět takové produkty, byl jsem nesmírně rád, že se Radetonu podařilo získat exkluzivní zastoupení této značky. Pomohly k tomu i reakce klientů – odborníků z oboru, kteří obdivovali inovace této firmy. Tento seminář si určitě zopakujeme a doufám, že se příště již podaří vzít si s sebou i lyže :-).

Jaro bylo ve znamení vodárenství. Někdy je dobrá konfrontace různých provozních modelů. Oslovili jsme naše přední odborníky z oboru a vyrazili s nimi do Velké Británie navštívit několik místních vodáren, kde s námi top management zasedl ke kulatému stolu - a mohla začít zajímavá výměna zkušeností. Způsob provozování vodárenství v Anglii je natolik odlišný od našich modelů, že jejich přístupy mohou být pro naše podmínky silně inspirativní. A naopak!

V dubnu jsme uspořádali seminář pro železničáře. Vnímali jsme, že takový typ setkání pro toto specifické prostředí u nás úplně chybí a opět jsme toho využili k naplnění naší vize. Bohužel jsem na tomto několikadenním setkání nemohl být, ale výrazy v tvářích mých vracejících se kolegů překypovaly naplněním, stejně tak jako moje tvář po návratu z Anglie. Akce se prostě povedly a ubraly vrásku spoustě účastníků.

Na konci dubna jsme ještě stihli uzavřít koloběh letošní Roadshow. Naše jízdy klientům naproti vyvrcholily velikou akcí na firemní zahradě: počasí nám přálo, guláš byl teplý, pivo studené a "našel se" i nový majitel našeho vozu, který jsme vložili do několikaměsíční soutěže. A tak jsme rádi opět někomu udělali radost.

V květnu jsme uspořádali první seminář v našich prostorách. Zaměřen byl na trasování inženýrských sítí a hledání poruch na kabelech. Účastníkům jsme představili i fígle, jak rychle vyřešit klasické i neobvyklé situace. Menší skupinky nám umožňují více se věnovat jednotlivcům a jednodenní semináře zase vycházejí vstříc těm klientům, kteří si nemohou dovolit být více dní mimo zaměstnání.

Ohromně se mi líbí transparentní přístup. Troufám si říct, že si na nic nehrajeme a nemáme problém přiznat, že v některých případech je právě klient tím největším odborníkem. A toho jsme se nebáli využít u další naší zahraniční mise.

Oslovila nás společnost Intereng, která se zabývá vývojem a výrobou zařízení na diagnostiku a detekci poruch na silových kabelech. Rádi by, abychom je na trzích ve střední Evropě zastupovali. Vybrat si partnera pro spolupráci není jen tak, vždy si vybíráme důkladně: abychom nezklamali ani naše klienty, ani pověst, na které desítky let pracujeme. A protože není nikdo lepší pro posouzení produktu než zákazník, snažili jsme se oslovit špičky z oboru, které byly v červenci dostupné, a pozvali je do Německa na zkušenou. Už rozhovory při prvním pivu byly pro nás dost zábavné - nerozuměli jsme téměř ani slovo. Debaty u výrobce byly vášnivé, i vývojáři se při odborných dotazech našich expertů zapotili. Zástupci Interengu byli také nadšeni. Byl to přesně jeden z těch výrobců, který se pídil a upřímně zajímal o potřeby a specifika našich podmínek. Ideální partner pro Radeton! Kromě produktů, které před našimi experty obstály, dává naději, že spolupráce s touto firmou, ten kouzelný trojúhelník výrobce – prodejce – uživatel, by mohl skvěle fungovat.

Na každé naší akci se sejde úžasná parta klientů. Je to nesmírně naplňující vidět a cítit, že to, o co se snažíme, má skutečný smysl a i když jsme obchodní firma, máme díky takovým vztahům možnost dělat mnohem víc.

Ve zbytku letošního roku nás ještě čeká řada dalších akcí: plynárenská v Německu, trasovací v Holandsku, semináře pro revizní techniky, uživatele Enigmy, ztráty vody v Británii a možná ještě na konci roku stihneme i další ročník mezinárodní Enigma Olympiády.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří nám svou zpětnou vazbou, názory, účastí a podporou pomáhají. Daří se jim přidávat radost nám a my se zase snažíme šířit ji dál.

Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024