Nový evoluční krok - plynař jednopřístrojový

Jakub Ulbrich|16. 8. 2019

Na podzim 2018 německý Esders představil novou generaci ručního detektoru úniků plynu se jménem OLLI. Kdo má alespoň trochu plynařské cítění, musel vnímat unikátnost tohoto přístroje. Do tak malého přístroje se vměstnalo tolik funkcí a možností, že zastíní hned několik plynařských přístrojů najednou. Díky tomu zákonitě otevírá novou kapitolu plynařské evoluce.

Olli je snad nejuniverzálnější detektor plynu z portfolia Esders. Je využitelný ve všech plynařských oborech.
Spojuje osobní detektor plynu pro hlídání pracovníků v nebezpečném prostředí a klasický nasávací detektor plynu, který zkontroluje těsnost nejen nadzemních plynovodů, ale i těch podzemních.
K přístroji lze totiž kromě klasické ruční nasávací sondy připojit také sondu krokovou pro měření koncentrace plynu, která se z podzemí dostane na povrch země, a dokonce i sondu do vrtů, pomocí níž přístroj detekuje plyn i pod zemským povrchem.
 
OLLINY DO KAŽDÉ RODINY: SERVIS KOTLŮ - REVIZE - STAVBA - DISTRIBUCE - HASIČI - BIOPLYN - ČOV
 
OLLI je jako stavebnice. Díky jeho modularitě je možné sestavit si přístroj na míru pro svou práci. Čím méně komponent je potřeba, tím je levnější.
Servisní technik plynových kotlů využije pouze senzor metanu a CO. Hasiči ocení hlavně nasávací čerpadlo a ochranu před toxickými plyny. Revizní technikpotřebuje měřit i tlak. OLLI je připraven pomáhat v práci všem plynařům. Je připraven sloužit revizním technikům na průmyslových plynovodech (i těch podzemních), stavebním firmám při lokalizaci úniků i ochraně osob během práce, distributorům zase v jejich různorodé činnosti.
 
SMART VYBAVENÍ
Nová generace ctí moderní trendy. Přístroj lze osadit Li-Ion akumulátorem s výdrží přes 30 h detekce plynu. Za zmínku stojí komunikace s Android aplikací Esders Pi Note, která zaznamenává celou trasu inspekce do mapy, a to včetně naměřených koncentrací, pořízených fotografií a poznámek. Další vychytávkou je možnost aktualizace vnitřního softwaru přes internet z pohodlí domova.
 
Pokud vás náš revoluční OLLI zaujal, ozvěte se!

Ing. Jakub Ulbrich, 776 887 889, ulbrich@radeton.cz


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024