Nová kamera Agilios je už stará

Jakub Ulbrich|16. 10. 2019

Nedávno byla představena nová tlačná kanalizační kamera iPEK AGILIOS AR90II. A představte si, vono už je to starý!

Na podzim 2018 německý iPEK představil další generaci této tlačné kamery. Nový Agilios má velmi jednoduchý hliníkový rám a je výrazně odlehčený. Váží zhruba jako dvě plné igelitky s nákupem, které tramvají odveze a domů donese každá průměrná žena zásobující čtyřčlennou rodinu.

NEVÍDANÉ PARAMETRY
• Přibrzďování kabelového bubnu • Napájení bateriemi • Otáčecí kamerová hlava s odbočováním do přípojek • Neuvěřitelně sexy tabletová ovládací jednotka VC200 s podporou normy ČSN 13508 • Jednoduché exporty protokolů • Komponenty propojitelné s vyššími řadami inspekčních systémů… atd.

Tou nejzajímavější změnou je však nové napájecí a komunikační řešení. Celé je umístěno v odnímatelném E-BOXU, tj. černá krabice na boku rámu. Ukrývá v sobě baterie, konektor pro napájení/nabíjení z 230V/12V, video vstupy/výstupy, ale také WiFi bezdrátovou komunikaci.

K ČEMU JE V KANALIZAČNÍ KAMEŘE DOBRÁ WIFINA?

Tlačná kanalizační kamera je pro inspekce kanalizací prostě základ. A to jak pro malé firmy provádějící extra jednoduché kontroly potrubí typu "kouknu a vidím", tak i velké správce kanalizací vyžadující profesionální inspekce podle norem se zápisem dat přímo do GIS a měřením nejrůznějších veličin. Určitě cítíte ten vražedný rozptyl využití a požadavků na kamerový systém. Nový Agilios se však konečně umí požadavkům velmi dobře přizpůsobit.

Na výběr je několik typů kamerových hlav od jednoduchých neotočných až po otočné s laserovým měřením. Místo profesionální řídicí jednotky VC500 s podporou norem je možné použít i klasický Android tablet, který s kamerou komunikuje bezdrátově přes WiFi. Díky tomu se nová generace kamery Agilios stává mnohem dostupnější pro provádění základních inspekcí i pro menší firmy. Agilios umí potěšit všechny. Těm méně náročným se přizpůsobí cenou, náročnější ohromí funkcemi.

Pokud vás nová tlačná kamera zaujala, ozvěte se, rád vám ji přivezu ukázat naživo.

Ing. Jakub Ulbrich, 776 887 889, ulbrich@radeton.cz

 

 


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024