Kanalizační kamera, kterou nikdo nepotřeboval

Jakub Ulbrich|4. 2. 2020

To, že poptávka vždy nedělá nabídku, dokazuje projekt QuickView americké společnosti Envirosight. QuickView je šachtová nahlížecí kamera na teleskopické tyči, která prohlédne stav kanalizace z jednoho bodu – ze šachty. Takovou kameru nikdo nepotřeboval.

Ovšem když se Envirosight pustil do vývoje a zakončil jej finálním výrobkem, rozpoutal obrovskou poptávku. Teprve až byla kamera QuickView vyrobena, zjistilo se, jak moc a v jak rozsáhlém množství aplikací může správcům kanalizací a servisním firmám pomáhat.

NÁHLED DO KANALIZAČNÍHO POTRUBÍ DO 3 MINUT OD PŘÍJEZDU K ŠACHTĚ

V kanalizaci se objevilo velké množství tuků a je potřeba najít viníka. Jde o rozlohu 70 000 m², kde je 13 šachet. Je potřeba postupovat od jedné šachty ke druhé, pozorovat stav tuků v kanalizaci a směřovat k viníkovi.

Stejnou časovou i fyzickou úsporu lze pocítit při ověření propadlé kanalizace, měření výšky hladiny, hledání cizího tělesa, náhledu na stav potrubí, kontroly znečištění, ale také při
• kontrole stavu kanalizace pro rozhodnutí čistit/nečistit,
• kontrole stavu kanalizace po čištění,
• při přímém zobrazení čisticího nebo frézovacího procesu (směrem z protější šachty).

NEVYSÍLEJTE DO TERÉNU KAMEROVÝ VŮZ KVŮLI KAŽDÉ PRKOTINĚ

QuickView nemá ambice stát se náhradou za tlačnou či robotickou kameru. Ovšem kdykoliv se chystáte použít tyto technologie pro rychlý náhled do potrubí, budete se zbytečně namáhat. Je po všech stránkách efektivnější využít šachtovou nahlížecí kameru QuickView.

STÁLE JI NEPOTŘEBUJETE? ŘEKNĚTE SI O PŘEDVEDENÍ KAMERY U VÁS V TERÉNU.

Ing. Jakub Ulbrich, 776 887 889, ulbrich@radeton.cz

 

 

 


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Přijďte se k nám podívat pod zem

Ponořte se do světa pokročilé lokační techniky právě ve chvíli, kdy se Brno stává epicentrem inovací během veletrhu AMPER. Přijďte za námi do pavilonu V ke kiosku 1.04 nebo nás navštivte přímo v našem sídle...

Anna Rožňovcová | 18. 3. 2024