Přivaděče (produktovody) POD KONTROLOU 4x jinak

Pepa Pospíšil|15. 10. 2020

Zkuste se někdy zamyslet, který z následujících způsobů by byl pro vás zajímavý a chtěli byste jej vyzkoušet přímo u vás.

1. MĚŘENÍ PRŮTOKU

Chcete vědět, jestli nejsou na potrubí ztráty? Stačí vstup a výstup osadit zásuvným tyčovým průtokoměrem s 2% přesností a hned díky dálkovému přenosu uvidíte, jaká je bilance. Výhodou tohoto řešení je použitelnost až do DN2000, přivaděč se nemusí odstavovat a celková cena je nižší než práce při osazení jednoho konvenčního vodoměru.

2. DÁLKOVÉ MĚŘENÍ ZTRÁT

Chcete přivaděč sledovat především kvůli odhalování úniků a měření průtoků je jen nástrojem, jak zjistit, že něco někde teče? Máme ještě efektivnějši řešení - telemetrický systém, který přímo zaznamená přesné místo úniku – Enigma 3m HyQ.

3. KATODICKÁ OCHRANA

Umíme přesně změřit místa s porušenou izolací i určit, jak jsou tyto závady velké. V těchto místech dochází k zeslabování stěn potrubí. Zařízení PCM je lokační systém, který změří úbytky proudu katodické ochrany a zhodnotí její účinnost. 

4. SATELITNÍ SNÍMEK

U velmi dlouhých přivaděčů je zajímavou alternativou pro permanentní monitoring program pravidelného snímkování celé oblasti z vesmíru–snímky odhalí místa s vysokou saturací pitné vody v půdě. Pomocí této technologie se ve světě podařilo odhalit již řadu velkých úniků, které takto tekly i desítky let.

Nejste si jistí? Rádi byste se dozvěděli více? Rádi se o tom s vámi pobavíme - a poradíme. Na vaše zvídavé dotazy se těší Pepa (pospisil@radeton.cz, +420 777 766 655).


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024