Nasprejujte si nové potrubí do starého

Jakub Ulbrich|15. 2. 2021

Hledáme po světě nové technologie, které by vám usnadnily život s inženýrskými sítěmi. Tato věta zní z Radetonu ven celkem často. Že to není prázdná fráze dokazuje také náš úlovek, na který jsme se byli podívat v Dánsku.

Systém Repipe od stejnojmenného výrobce není žádný designový krasavec, ale to, co umí, je opravdu unikátní. Dokáže nasprejovat novou plastovou stěnu dovnitř starého potrubí a zacelit i praskliny až do velikosti 8 mm. Využít jej lze např. k opravám kanalizačních rozvodů ve stupačkách bytových domů bez nutnosti bourání a výměny potrubí. Celý systém jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli a můžeme prohlásit, že je použitelný, funkční a hlavně rentabilní.

S firmou Repipe je spojena také firma Dancutter, která vyrábí potrubní frézy. Za zmínku určitě stojí flexibilní fréza DC Super Flex určená pro tvorbu otvorů, odstranění těles a nerovností zevnitř potrubí. Speciální vychytávkou je elektronický posuvný válec umístěný na tlačné hadici, díky kterému lze frézu velmi citlivě posunovat vpřed či vzad. Samotné frézování je pak chirurgicky přesné.

Jak vypadá taková expedice za lovem šikovných pomocníků se můžete podívat zde:


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024