vGIS - Technologie, která vidí pod zem

Filip Ondráček|7. 9. 2022

Zobrazte si GIS mapy pomocí svého mobilního zařízení, zjistěte veškeré informace o konkrétní síti, podívejte se pod zem, jak vypadala situace v době výkopu nebo upravujte a zpřesňujte své mapové podklady za pochodu.

 

Rozšířená realita vGIS - zobrazení inženýrských sítí nikdy nebylo jednodušší. Za pomocí aplikace vGIS si zobrazíte vaše GIS mapy. S centimetrovou přesností zjistíte polohu vašich sítí. Jednoduše si zobrazíte si informace o konkrétním místu nebo síti. A v případě potřeby se podívejte pod zem. Lze si promítnout situaci, jak vypadala v době výkopu. Díky tomu lépe pochopíte situaci pod zemí a jednoduše určíte nejrizikovější místa.

 

 

Polohu sítí můžete za pochodu i upravovat a zpřesňovat. Zjistíte-li, že se vaše mapové podklady liší od reality? Na pár kliknutí polohu vaší sítě upravíte podle reality. 

Zjistěte informace o síti, u níž se nacházíte. Jednoduše si rozklikněte informace o konkrétním plynovodu/vodovodu/kabelu u kterého stojíte a zjistěte pro vás důležité informace.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doplňujte záznamy z terénu a poznámky pro sebe nebo pro kolegy. Lze pořizovat tzv. poznámky z terénu, které umístíte skrz virtuální realitu do místa, kde se nacházíte. Fotku nebo krátké video s poznámkou nahrajete do aplikace a ta tam zůstane do doby než problém vyřešíte, např. označíte tak místo úniku nebo poruchy na kabelu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorizujte a spravujte změnu poloh sítí, poznámek nebo uživatelů pomocí desktopového rozhraní, kde máte všechny vaše sítě přehledně k zobrazení.

 

Aplikace vGIS umí zobrazovat i BIM data, tzv. informační model budovy. Jedná se o digitální model právě vznikající budovy, inženýrské sítě nebo jiné pozemní stavby. Pomocí zobrazení tohoto modelu jste schopni si promítnout procesy návrhu či výstavby kdekoliv, nemusíte se tedy fyzicky na místě stavby nacházet. Snadná výměna dat celý projekt zrychluje a zefektivňuje.

 

Jak to funguje?

Vaše GIS/BIM podklady se nahrají do aplikace, přidělíte oprávnění vašim pracovníkům k úpravě či zobrazení map a jdete do akce.

 

Co je k tomu potřeba?

Jakýkoliv mobilní telefon či tablet fungující na operačních systémech Android nebo iOS.

 

Jak je to s připojením?

Je třeba internetové připojení pro zobrazení sítí. Lze však fungovat i v místech, kde je signál slabý nebo vypadává za pomocí ruční kalibrace přístroje s okolím.

 

Máte zájem se dozvědět více a vyzkoušet rozšířenou realitu v terénu?

 

Více vám o tom poví:

Produktový manažer:

Filip Ondráček

tel: 777 822 411

 


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024