DETEKTOR PLYNU PŘIPRAVENÝ NA PŘIMÍCHÁVÁNÍ VODÍKU

Filip Ondráček|21. 11. 2022

 

Co vše OLLI zvládne?

OLLI je detektor plynu s nasáváním, se kterým zvládnete širokou škálu prací v plynařských oborech. V jednom přístroji tak máte univerzálního pomocníka. OLLI detekuje zemní plyn od 1 ppm do 100% OBJ. To je zajištěno nasávacím čerpadlem, díky kterému zvládnete kontrolu podzemních plynovodů nebo detekci ve výškách. Výdrž 30 h provozu zajišťuje vestavěná Li-Ion baterie. Lze osadit senzory CH4, C3H8, O2, CO, CO2, H2S + tlak. 5 vteřinový interval ukládání, dostatečná paměť a automatické ukládání měření vám umožní zpětnou kontrolu naměřených hodnot.

                                             

Výstupy  PDF přímo do e-mailu

Přístroj komunikuje pomocí bluetooth s aplikací Esders Connect, díky které si můžeme vygenerované PDF protokoly odeslat na e-mail přímo z terénu. Laser HUNTER je novinka na poli systematické kontroly plynovodů. Velice citlivý detektor s unikátním laserovým senzorem si poradí s rušivými vlivy, jako je vlhkost nebo výfukové plyny.

Vysoce výkonné nasávací čerpadlo - 80 l/h - umožní detekovat nejmenší úniky. Přístroj může být vybaven jak senzorem metanu, tak i senzorem etanu pro rozpoznání tzv. bahenního plynu. Díky zabudované bluetooth technologii může komunikovat se software Pi NOTE, do které lze nahrát GIS mapy. To ve svém důsledku umožňuje pohyb přesně po trase plynového potrubí. K detektoru lze připojit různé sondy pro usnadnění práce - kobercová, kroková, do vrtů, do výšek… Veškeré měření tak zvládnete jedním přístrojem.

OLLI a vodík v plynu

V německém Esdersu pochopitelně sledují současné trendy v plynařství a proto detektor OLLI podrobili testování na přítomnost vodíku v zemním plynu. Dlouhodobě uvažované a plánované přimíchávání vodíku do zemního plynu detektor nepřekvapí a je na ně připraven. Detektor OLLI funguje beze změn až do koncentrace 20% vodíku ve směsi se zemním plynem a nejsou třeba žádné úpravy senzoru ani softwaru. Přístroj vám proto bude sloužit dlouho potom, co k plánovaným změnám dojde.

 

 

 

 

Zajímá vás to? Více vám o tom poví:

Produktový manažer:

Filip Ondráček

tel: 777 822 411

ondracek@radeton.cz


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024