Světový den vody 2023

Jakub Dirhan|14. 3. 2023

 

I v Radetonu si připomínáme Světový den vody, který se slaví již od roku 1993 a připadá na 22. března. Z historie víme, že tento významný den ustanovilo Valné shromáždění OSN a připomíná především skutečnost, že na světě více než miliarda lidí trpí nedostatkem pitné vody a nemá přístup k vodě.


Motto letošního Světového dne vody je „Urychlení změn prostřednictvím partnerství a spolupráce“.

V Radetonu u příležitosti Světového dne vody, a v duchu letošního motta, pořádáme misi do státu Izrael, kde se delegáti seznámí s nejnovějšími technologiemi, které tato země pro vodárenství vyvinula.

Navštívíme inovační centrum Šimona Peréze a další zajímavé objekty vodohospodářské infrastruktury. K těm nejzajímavějším jistě patří:

👉odsolovací stanice Palmachim (https://ges.co.il/project/palmachim-swro/), která ročně vyprodukuje 100 milionů kubíků vody

👉čistírna odpadních vod Shafdan

👉klíčový přivaděč pro Jeruzalém v zásobování pitnou vodou pro sousední arabské Jordánsko

Tuto akci pořádá Radeton ve spolupráci se společností Asterra, která vyvinula technologii satelitního vyhledávání úniků vody, českým velvyslanectvím v Tel Avivu a Izraelským Export Institutem, spadajícím pod Ministerstvo Průmyslu.


 


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Přijďte se k nám podívat pod zem

Ponořte se do světa pokročilé lokační techniky právě ve chvíli, kdy se Brno stává epicentrem inovací během veletrhu AMPER. Přijďte za námi do pavilonu V ke kiosku 1.04 nebo nás navštivte přímo v našem sídle...

Anna Rožňovcová | 18. 3. 2024