Laser HUNTER - plošná kontrola plynové potrubní sítě

Filip Ondráček|29. 11. 2023

Vysoce citlivý a přesný detektor připravený hledat ty nejmenší možné úniky. To je nejnovější detektor německého výrobce Esders.

 

Laser HUNTER je stvořen pro inspekci podzemní potrubní sítě. K tomu, aby byl co nejúčinnější mu pomáhá duální laserový senzor a 80 l/h výkonné nasávací čerpadlo. V praxi to znamená, že je schopen na povrchu zaznamenat i ty nejmenší hodnoty od 0,5 ppm. Zmíněný duální senzor přijde vhod při nalezeném úniku - etanovou analýzou rozeznáme bahenní plyn od zemního.

Vymakanější mašinku na hledání zemních úniků nenaleznete. Laser HUNTER je unikátní i v tom, že vám může posloužit při pěším hledání, můžete ho osadit např. i na koloběžku nebo jiné vozítko a danou trasu zkontrolujete mnohem rychleji. Připojte detektor k softwaru PiNOTE a zobrazte si vaše mapové podklady, plánujte a zaznamenávejte trasy a označujte místa úniku.


Další příspěvky

Červen se v Radetonu nesl ve znamení úspěšných školení

V polovině června se konal XX. ročník tradičních třídenních školení na trasování inženýrských sítí v krásném prostředí u brněnské přehrady. Obou akcí se zúčastnilo přes 50 nadšených profesionálů z...

4. 7. 2024

Půdní mikrofony společnosti Gutermann

Švýcarská firma Gutermann byla založena v roce 1948 pod názvem S. Gutermann Elektronische Apparate v Zürichu jako první švýcarský výrobce detektorů netěsností, lokátorů potrubí a ventilů. Od 80. let minulého...

Ing. Ladislav Veselý | 17. 5. 2024