Smart memo - Inovace v tlakových zkouškách kanalizací

Filip Ondráček|21. 2. 2024

Nedílnou součástí při stavbě kanalizace je tlaková zkouška potrubí. Smart memo je digitální tlakoměr od německé společnosti Esders, který vás tlakovou zkouškou kanalizací provede přesně podle normy ČSN EN 1610 (75 6114).

 

Jedním z hlavních faktorů, které dělají smart memo výjimečným, je jeho digitální povaha. Díky tomu je možné snadno zaznamenávat a ukládat naměřené hodnoty, což usnadňuje sledování a analýzu dat. Nechybí GPS hodnoty o místě provedeného testu, ani LTE modul, díky kterému si záznam z měření můžete odeslat rovnou z terénu.

 

To, co při tlakových zkouškách kanalizací nejvíc oceníte, je testovací režim, který je přesně naprogramovaný dle aktuální normy. Roli samozřejmě hraje materiál potrubí a dimenze. Přístroj vám sám spočítá, jak dlouho bude test probíhat. Následně se řídíte pokyny na displeji tlakoměru, tzn. kdy máte potrubí natlakovat a na jaké hodnoty nebo kdy je třeba řízeně tlak odpustit. Díky velké přesnosti externích tlakových senzorů okamžitě víte jak vaše tlaková zkouška probíhá. To pomáhá předcházet nebezpečným situacím a šetří čas i náklady.


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024