Kamerové systémy pro monitoring kanalizace iPEK

Michal Juráň|3. 4. 2024

Trošku se vrátím k výstavě Vod-Ka 2023, při které jsme si s návštěvníky stánku připomněli jedinečnost řešení kamerového systému Německého výrobce iPEK. Návštěvníci nás postupně přiváděli k pocitu, že některé vychytávky, které my známe spoustu let, tak že jsou vlastně pořád ještě novinkou. Bylo to hezké nasměrování k většímu úsilí dostat výhody k dalším potenciálním uživatelům.

 

Hlavní výhodou je až tzv. lego modulárnost systému, který umožní systematicky růst a to ať jsem malá společnost nebo VAK v menším městě. Na začátku pořídím alespoň tlačnou kameru, ale chci přece víc. Abych mohl dělat lepší zakázky, tak si pořídím mobilní provedení pojezdové kamery. No a když se bude dařit a porostu, budu chtít více pohodlí - dáme systém do dodávky. Jo a když se dodávka stane nepojízdnou, opět velmi rychle přesednu do menšího a zakázky nemusím rušit a výstup bude stále profi. Co vy na to?

 

iPek umí sdílet řídící jednotku mezi základním tlačným kamerovým systémem Agilios s otočnou hlavou a mezi pojezdovým systémem Rovion, což ušetří velké peníze a hezké na celém systému je možnost profi výstupu dle normy ČSN13508.

Další výhodou pojezdového systému Rovion je velmi rychlá přestavba vozíku na monitoring menšího či většího průměru potrubí a to bez nářadí a do minuty. Nevěříte? Rádi přijedeme ukázat.

Ať to není dlouhé uvedu pár bodů:

  • Mobilní provedení i do osobáku 

  • Integrovaný elevátor/zdvih kamerové hlavy od DN150 do DN600

  • integrovaný úchyt pro snadné vytažení (již žádné závodní rybaření)

  • potřebuji do DN1000 vyměním kolečka za vozík

  • Kolečka pro každou situaci (krom gumových co na slizkém povrchu můžou prokluzovat máme další dva stupně hrubosti)

 

Je pro Vás důležitý servis? 

Opět zmíním to Dánské Lego, což v tomto případě znamená uživatelsky demontovatelné díly, které jsou řídící jednotkou kontrolované. Systém hlídá zda máme správný tlak v jednotlivých částech, abychom předešli vniknutí vody. Případně hlásí s čím je potíž.

  • Když už by se přeci jen nějaký díl poškodil, protože co si budeme povídat pohybujeme se v náročném prostředí a všichni pořád pospícháme, mám již předem vytvořený scénář jak postupovat.

Mohu počkat 1-2 dny na náhradní díl z Radetonu? Kontaktujete nás, projdeme možnosti co by mohla být příčina - pokud je například rozbité/poškrábané sklíčko kamery, to na dálku nevyřešíme, ale umíme poslat záložní kamerovou hlavu po dobu servisu a dokonce stačí jen tu Vaši poškozenou strčit do krabice a přepravce přiveze záložní a poškozenou stáhne k nám na servis.

Nemohu počkat ani den tak se vybavím servisním balíčkem od výrobce, který připravil vše potřebné od sklíčka přes nářadí co bude pro výměnu potřeba a to včetně srozumitelného i obrázkového manuálu. 

Je tu i třetí možnost, že servisní technik přijede za Vámi, ale zde víme, že to je omezené díky počtu techniků a vytíženosti tedy záleželo by na aktuální situaci.

Zvažujete pořízení kamer? Ozvěte se, přijedeme vše ukázat.


Další příspěvky

Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční brýle VGIS a zájem o ně byl ohromující. Chvílemi se před naším stánkem tvořily dlouhé fronty 👓!

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Přijďte se k nám podívat pod zem

Ponořte se do světa pokročilé lokační techniky právě ve chvíli, kdy se Brno stává epicentrem inovací během veletrhu AMPER. Přijďte za námi do pavilonu V ke kiosku 1.04 nebo nás navštivte přímo v našem sídle...

Anna Rožňovcová | 18. 3. 2024