Novinky

"PostCOVID" syndrom na trhu přinesl zdražení vodárenských výrobků

Ačkoli se zdá, že to nejhorší už máme za sebou, opak je pravdou. Čísla nakažených pacientů a obětí Covid-19 sice klesají, na trhu ale dopady Covidu teprve začínáme pociťovat.

30. 9. 2021 |

 

Hospodářská krize 2021 či 2020 se do jisté míry očekávala. To, co ji ale způsobilo, nepředpokládal naprosto nikdo. Ekonomická krize 2021 je totiž přímým následkem zdravotní krize, kterou způsobil koronavirus.

Pandemie převrátila naše životy naruby. Na dlouhé měsíce se zastavily mnohé činnosti. Celé obory zažily obrovskou krizi.

 

 

Situace není jiná ani na zahraničních trzích. Zpomalení pohybu v rámci celé planety vyvolalo problémy s dodávkami materiálu i zboží. Potýkáme se celosvětově s velkým nárůstem nezaměstnanosti i inflace.

 

 

Máme čerstvé zprávy od našich dodavatelů po celém světě, kteří se snažili ceny udržet, aby dopad nepocítili jejich distributoři a už vůbec ne koncoví zákazníci. Snaha o zachování cen se však ukázala jako dlouhodobě neudržitelná.

Jménem našich dodavatelů Ovarro (bývalý Primayer) a F.A.S.T. Gmbh jsme vám tedy bohužel nuceni avizovat zdražení jejich výrobků o 5% s platností od 1. 10. 2021.

 

Jejich důvody jsou zřejmé a prosíme vás o pochopení a akceptaci. Další vývoj trhu budeme pečlivě sledovat, sledujeme také ekonomické predikce a neustále "vyhlížíme lepší zítřky".

 

 

Další novinky