Novinky

NOVINKY V SEGMENTU KANALIZACE

Testujeme, abychom Vám přinášeli to nej. A tak by vám v segmentu kanalizace nemělo uniknout několik zajímavých technologií.

3. 1. 2023 |

 

SCANER KANALIZAČNÍCH ŠACHET CleverScan

CleverScan pomocí kamery a laserového projektoru monitoruje kanalizační šachtu, výstupem je pak 3D model kanalizační šachty. A k čemu je to dobré?

✔️okamžitý náhled stavu kanalizační šachty

✔️evidence stavu kanalizační šachty

✔️profi výstup

✔️možnost propojení dat s GIS

 

 

 

 

DiaMeter - POMOCNÍK PRO MĚŘENÍ PRŮMĚRU POTRUBÍ V KANALIZAČNÍ ŠACHTĚ

Jak rychle změřit průměr potrubí v kanalizační šachtě? Můžete vlézt do šachty a metrem provést měření. A nebo použít DiaMeter - laserový měřicí přístroj. Jak DiaMeter funguje? Nejlépe se podívejte na video a zjistíte, že vám tento přístroj velmi usnadní a urychlí práci👍.

 

 

 

KAMEROVÉ VOZY iPEK

Během léta jsme vám představili na naší roadshow špičkový kamerový vůz iPEK pro inspekci kanalizací.  A co se nejvíce diskutovalo?

Monitor 42" - je šílenost koukat na 42” monitor z 1 metru. Ovšem ne, když je monitor pomocí softwaru chytře segmentován do 6 menších obrazovek, kam si lze vložit inspekční software, obraz přední kamery, průzkumníka se soubory, situační mapu a další obrazy, které je potřeba mít na očích.

 

Panel DCX5000 pro ovládání kamer - má široké, do ruky dobře padnoucí joysticky. ANO, joysticky jsou ergonomicky vyosené směrem dovnitř, aby co nejvíce kopírovaly přirozenou polohu zápěstí. ANO, ovládací tlačítka jsou okolo joysticků rozmístěná tak, aby byla přesně na dosah prstů. A NE, opravdu jsme netušili, jaké velké nadšení to může u operátorů kamer vyvolat.

Podélné uspořádání vestavby s uzavíratelným průchodem mezi kamerovou a operační částí vozu, kdy je operační sezení umístěno u levé stěny vozu. Výhodou tohoto uspořádání je např. vyšší bezpečnost posádky díky pohybu skrz vůz, snazší komunikace mezi operátory bez interkomu atd. Toto uspořádání je rozhodně zajímavější.

 

QCD - patentované řešení sestavování kamer bez nářadí.  Cvak, cvak, cvak a je sestaveno. Nejen připojení napájecího kabelu, kamerové hlavy, elevátoru či přídavného osvětlení k podvozku je hračka. Také kolečka lze vyměnit bez nářadí pouhým nacvaknutím. Sestavení kamery pro použití v konkrétním potrubí (DN) je v terénu naprosto bleskové. I satelitní kameru lze sestavit do minuty. Všechny součásti naprosto pevně lícují a spoje jsou konstruovány pro použití v těch nejdrsnějších podmínkách, které ve splaškové kanalizaci najdeme.

A co dál na kamerovém iPEK zaujalo?

Například osazení vozu LiIonovými články pro 8 hodinové kamerování, 3 nápravový podvozek kamery, který umí zatáčet také do stran, nebo řešení pohonu tlačného prutu na satelitní kameře řemenem. Je toho hodně, co umí kamerový vůz od iPEKu nabídnout. Je to prostě jiný svět.

Pokud byste chtěli vůz od iPEKu také vidět naživo, ozvěte se nám, rádi Vám ho přivezeme ukázat (ulbrich@radeton.cz)

 

ČISTÍCÍ A FRÉZOVACÍ STROJE PICOTE 

Čistíte potrubí v rozsahu DN 32 až DN 300? Pak můžete zvolit buď pružiny nebo stroje Picote👍. My volíme profesionální stroje Picote. Kořeny, tuky, beton nebo vodní kámen už nebudou pro Vás překážkou.

Picote je univerzální čistící stroj domovních kanalizací, který si Vás získá:

✔️ vysokým výkonem

✔️širokou škálou příslušenství

✔️kompaktními rozměry

✔️komfortem obsluhy

Více na www.picote.cz nebo na YouTube 

Zajímají vás tyto technologie? Tak napište Jakubovi (ulbrich@radeton.cz) nebo Michalovi (juran@radeton.cz).