Novinky

RD 7200/8200 – nekompromisní profesionálové pro největší výzvy v terénu

OD ROKU 2023 PLATÍ POVINNOST PRO VŠECHNY SPRÁVCE MÍT SÍTĚ DIGITÁLNĚ ZAMĚŘENÉ. LOKÁTOR JE PLNĚ VYBAVEN FUNKCEMI PRO TENTO PROJEKT. NAVÍC UMÍME ZPROSTŘEDKOVAT DOTACE URČENÉ NA TUTO DIGITALIZACI A STÁVAJÍCÍM I NOVÝM ZÁKAZNÍKŮM ZAJISTIT SPOUSTU NOVÉ PRÁCE.

11. 5. 2021 |

 

RD8200/7200: BEZPEČNOST, RYCHLOST A PŘESNOST

To jsou hlavní vlastnosti vylepšených TOP lokátorů tradiční britské značky Radiodetection. Vše je umocněno opět prvotřídní kvalitou zpracování v kultovním designu s hmotností pouhých 1,8 kg a automatickou zárukou 3 roky jako standard, kterou ovšem lze prodloužit až na v oboru nevídaných 7 let.

I tato nejnovější řada byla navržena a je vyráběna ve Velké Británii. Top řada lokátorů byla inovována s velkým důrazem na bezpečnost, rychlost a přesnost při trasování podzemních inženýrských sítí.

Nové lokátory RD8200 a 7200 jsou tu!

Vysoká míra bezpečnosti je již dlouhodobě nastavena u lokátorů Radiodetection možností trasovat v režimu Minima se zvednutou hlavou bez nutnosti sledovat displej. Nyní se k tomu přidala inovace v podobě silnějšího reproduktoru, aby byl zvuk lokátoru pěkně slyšet i v mimořádně hlučném prostředí. Lze si také nově zvolit 2 výšky tónu a ten vyšší tón vnímají i lidé s poruchami sluchu. Ke zvýšení bezpečnosti přispívá i nová vibrační rukojeť, která upozorňuje uživatele v případě výstrah jako jsou např. mělce uložené kabely, silné rušení nebo chybné máchání s lokátorem.

Inovací v oblasti přesnosti je systém SWING, který uživatele upozorňuje na nadměrné vychýlení, jež může zhoršovat přesnost vytyčení. Při pasivním vyhledávání sítí pomocí silových harmonických frekvencí na režim POWER má nyní uživatel také mocnou zbraň v tom, že může aktivovat 5 jednotlivých harmonických (primární 50Hz, 3. 150 Hz, 5. 250 Hz, 7. 350 Hz a 9. 450 Hz), a tím přesněji určit, jestli signál přijímaný na režim POWER vychází z jednoho nebo více kabelů. Režim POWER totiž skenuje všechny harmonické frekvence od 5 až do 1000 Hz.

Dalším výrazným pomocníkem v přesnosti je zobrazení režimů Maxima a Minima současně na displeji, které lokátory Radiodetection mají již řadu let. Tím uživatel ihned vidí, jestli je signál rušený a může okamžitě přesněji určit trasu. A pokud někomu chybí v pasivním režimu POWER na displeji kompas a pravolevé navádění šipkami, máme dobrou zprávu. Stačí zapnout jakoukoli harmonickou a kompas i šipky máte tam! A poletíte při pasivním předhledávání jako vítr. :-) V neposlední řadě k rychlosti u obou modelů přispívá už dobře známý tzv. „nemáchací režim“, kterými jsou lokátory Radiodetection vybaveny již dlouho, a který zrychluje práci právě tím, že uživatel nemusí s lokátorem nutně máchat ze strany na stranu, ale nese jej jen rovně a sleduje na displeji indikátor, který mu zobrazuje přítomnost vedení vlevo nebo vpravo od lokátoru. Velmi se hodí např. při trasování tzv. „za plotem“.

Kdo by chtěl s lokátory dělat zaměřování bodů s přesností až na 1 cm, díky nové Android aplikaci RD MapTM+ a externím polohovacím zařízením, jako je např. Trimble Catalyst RTK, můžete vytvářet velice přesné mapy nebo si zpřesňovat ty stávající.

 

Mrkněte také na novinku, která uživatelům zpříjemní přenášení nebo cestování s lokátorem. Připravili jsme pro vás nový RD batoh a případně i extra tašku na vysílač.