Lokátor Radiodetection RD7200 se zárukou až 7 let

Přesný profesionál pro každodenní hoknu v náročných podmínkách a spolu s RD8200 králové ergonomie v oboru trasování sítí

  • Kultovní průmyslový design
  • Nekompromisní kvalita
  • Odolává silnému rušení
  • Vysoká bezpečnost při práci
  • Záruka 3 roky jako standard

Více funkcí

Chci znát cenu Objednat předvedení

Máte dotaz? Zeptejte se nás

BEZPEČNOST, RYCHLOST A PŘESNOST

To jsou hlavní vlastnosti vylepšených TOP lokátorů tradiční britské značky Radiodetection. To vše umocněno opět prvotřídní kvalitou zpracování v kultovním designu s hmotností pouhých 1,8 kg a automatickou zárukou 3 roky jako standard, kterou ovšem lze prodloužit až na v oboru nevídaných 7 let. I tato nejnovější řada byla navržena a je vyráběna ve Velké Británii. Top řada lokátorů byla inovována s velkým důrazem na bezpečnost, rychlost a přesnost při trasování podzemních inženýrských sítí. 

Vysoká míra bezpečnosti je již dlouhodobě nastavena u lokátorů Radiodetection možností trasovat v režimu Minima se zvednutou hlavou bez nutnosti sledovat displej. Nyní se k tomu přidala inovace v podobě silnějšího reproduktoru, aby byl zvuk lokátoru pěkně slyšet i v mimořádně hlučném prostředí. Lze si také nově zvolit dvě výšky tónu a ten vyšší uslyší i opravdu nahluchlí lidé:-) Ke zvýšení bezpečnosti přispívá i nová vibrační rukojeť, která upozorňuje uživatele v případě výstrah jako jsou např. mělce uložené kabely, silné rušení nebo chybné máchání s lokátorem.

Inovací v oblasti přesnosti je systém SWING, který uživatele upozorňuje na nadměrné vychýlení, které může zhoršovat přesnost vytyčení. Při pasivním vyhledávání sítí pomocí silových harmonických frekvencí na režim POWER má nyní uživatel také mocnou zbraň v tom, že může aktivovat 5 jednotlivých harmonických (primární 50Hz, 3. 150 Hz, 5. 250 Hz, 7. 350 Hz a 9. 450 Hz) a tím přesněji určit, jestli signál přijímaný na režim POWER vychází z jednoho nebo více kabelů. Režim POWER totiž skenuje všechny harmonické od 5 až do 1000 Hz. Dalším výrazným pomocníkem v přesnosti je zobrazení režimů Maxima a Minima zaráz na displeji, které lokátory Radiodetection mají již řadu let. Tím uživatel ihned vidí, jestli je signál rušený a může hned přesněji určit trasu.

A pokud někomu chybí v režimu POWER na displeji kompas a pravolevé navádění šipkami, tak máme dobrou zprávu. Stačí zapnout jakoukoli harmonickou a kompas i šipky máte tam! A poletíte při pasivním předhledávání jako vítr:-) Dalšího zvýšení rychlosti dosáhnete díky zdokonalené dynamické ochraně proti rušení, která nemá v oboru obdoby. A to díky aktivním štítkům, které chrání cívky. Díky tomu budete velice jistě trasovat i v blízkosti trafostanic, kolejiště, nadzemního vedení apod. K rychlosti přispívá i tzv. "Nemáchací režim", kterými jsou lokátory Radiodetection vybaveny již řadu let a který zrychluje práci právě tím, že uživatel nemusí s lokátorem nutně máchat ze strany na stranu, ale nese jej jen rovně a sleduje na displeji jen indikátor, který mu zobrazuje přítomnost vedení vlevo nebo vpravo od lokátoru. Velmi se hodí např. při trasování tzv. "za plotem".

Kvitujeme i zúžení nabídky modelů jen na jeden, který má výbavu sloučenou ze všech doposud známých předešlých modelů SL, DL, PL a TL známých z předešlých řad RD7000, RD7000+ a RD7100. 

RD7200

VYBRANÁ SPECIFIKACE

Kultovní průmyslový design

Lehký, perfektně vyvážený a s krytím IP65. Hmotnost pouhých 1,8 kg i s nasazeným akumulátoremi a perfektní ergonomie umožňují bezproblémové několikahodinové použití v terénu.

Nekompromisní kvalita

Prvotřídní kvalita, standardní záruka 3 roky, navrženo a vyrobeno ve Velké Británii.

Odolává silnému rušení

Díky patentované dynamické ochraně signálu, kdy jsou cívky aktivně chráněny speciálními štítky lze přesně a bezpečně trasovat i místech se silným rušením.  

Vysoká bezpečnost při práci

Nová výkonná zvuková a vibrační signalizace do hlučného prostředí. Navíc v režimu Minima výrazně odlišný tón vlevo a vpravo od vedení, což umožňuje trasování se zvednutou hlavou bez nutnosti sledovat displej lokátoru.

Záruka 3 roky jako standard

Možnost prodloužení záruky o další 4 roky na skvělých 7 let!

Měření velikosti proudu

Rychlá funkce pro potvrzení, že trasujete správné vedení.

Přesné trasování

Jednoduše dosažitelná přesnost vytyčení díky režimu Peak+, který navíc zvyšuje i rychlost. V tomto režimu si můžete totiž nechat zobrazit zaráz na displeji jak Maximum signálu, tak Minimum signálu a tím hned vidíte, jestli je signál kvalitní nebo rušený. 

Power filtry

Efektivnější pasivní vyhledávání bez vysílače na silové harmonické frekvence. Díky možnosti aktivovat 1, 3, 5, 7 nebo 9 frekvenci lze zjistit, zda signál na režim POWER pochází z jednoho zdroje nebo z
více kabelů, které pak lze jednotlivě trasovat a označit. A co víc, tyto filtry umožňují zapnutí pravolevých navigačních šipek a tím umožňují zrychlit pasivní průzkum terénu.

Výstražný systém Swing

Podporuje správnost použití. Vestavěný gyroskopický měřicí systém uživatele upozorňuje na nadměrné vychýlení lokátorů při používání. 

Vibrační alarm

Rukojeť lokátoru vibračně signalizuje výstrahy např. při chybném používání a umožňuje obsluze soustředit se na danou práci.

Trasování s jistotou - autotest

Bezvadnou funkčnost lze kdykoli ověřit spuštěním autotestu přímo v menu lokátoru, který zkontroluje všechny trasovací obvody, funkci displeje i napájení.

Funguje i v drsných podmínkách

Díky ochraně krytím IP65 a širokém rozsahu provozních teplot (-20 °C až 50 °C) jsou lokátory a vysílače vhodné i k práci v obtížných povětrnostních podmínkách.

Vzdálená kalibrace bez prostojů - eCert™

Možnost ověření a certifikace kalibrace lokátoru přes internet bez nutnosti vracet jednotku do servisního střediska.

Plášťové poruchy na kabelech

Pomocí metody 8kFF s A-rámem.

Výstup z vysílače až 90 V

Pro podmínky suché zeminy a hluboké nebo dlouhé trasy. Snazší lokalizace signálu na vedeních s vysokou impedancí.

Kompletní technickou specifikaci najdete níže v dokumentu ke stažení.

K lokátoru můžete zvolit jeden ze dvou vysílačů podle výkonu TX5 nebo TX10 (5 nebo 10 W).

SOUČÁSTÍ DODÁVKY KAŽDÉ LOKAČNÍ SADY JE TAKÉ NÁSLEDUJÍCÍ STANDARDNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ: Kabely pro přímé připojení signálu (červený a černý krokodýlek), Zemnicí prodlužovací kabel 10m, Zemnicí kolík, Neodymový magnet, Baterie pro vysílač a přijímač (10ks D alkalické), USB kabel, Návod CZ.

Copyright © 2021 Radiodetection Ltd.  All rights reserved.



Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční...

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Přijďte se k nám podívat pod zem

Ponořte se do světa pokročilé lokační techniky právě ve chvíli, kdy se Brno stává epicentrem inovací během...

Anna Rožňovcová | 18. 3. 2024

Služební cesta do Dánska: Školení na zařízení DC SUPER FLEX ve firmě Dancutter

Služební cesty jsou důležitou součástí moderního byznysu, který umožňuje zaměstnancům rozvíjet své...

1. 3. 2024

Zaujal vás tento produkt?

Ing. Petr Svoboda

Kabely

Michal Juráň

Kabely a kanalizace