Lokátor plastových plynovodních potrubí Gas Tracker 2

Konečně pořádné rafan na plastový roury.

  • Velká mobilita
  • Pouze 3 tlačítka
  • Slušný dosah
  • Vysoká přesnost

Více funkcí

Chci znát cenu Objednat předvedení

Máte dotaz? Zeptejte se nás

OPRAVDU FUNGUJE

Po letech testování podobných přístrojů, se konečně na trhu objevil přístroj na trasování plastových plynovodů, který opravdu funguje. A navíc nás překvapila jeho jednoduchá obsluha, dobrý dosah až 300 metrů na každou stranu od místa napojení a krásná přesnost na centimetry. Celý systém se skládá jen ze dvou kufrů, které odvezete a odnesete kamkoli i na ta nejméně přístupná místa. V jednom kufru je vysílač s interní baterií na 4 hodiny provozu s možností dobíjení jak ze sítě, tak z auta. Ve druhém pak zemní sonda, rezonátor generující signál (tzv. "baňa":-) jak to nazvali borci z brněnských plynáren), phablet Trimble s aplikací pro vyhodnocení výsledků a různé adaptéry pro napojení.

Vysílač má pouze dvě tlačítka a zemní senzor jedno, takže není nutné složité nastavování nebo školení a ovládání tím pádem zvládne i začátečník po jednom vysvětlení. I samotné propojení jednotlivých komponentů zvládne laik, protože jsou použity vojenské konektory. 

"Baňa" se připojuje na hlavní uzávěr. V případě již zapojeného systému se tedy sundá regulátor mezi hlavní uzávěrem a plynoměrem. Rezonátor pak vysílá skrz plyn vibrační signál, který následně způsobí vibrace v okolní zemi.

Zemní sonda následně slouží k zachycení tohoto signálu. Ke kvalitním výsledkům přispívá odnímatelná tyč pro přenášení. Tím je sonda při čtení dat z podzemí co nejvíce v klidu a výsledky tak nejsou zkresleny vibracemi tyče způsobené např. větrem nebo neklidnou rukou uživatele.

Jako vyhodnocovací jednotka se pak používá odolný špičkový phablet Trimble TDC600 s úhlopříčkou 6" a operačním systémem Android 8.0, který má vysokou svítivost do jakýchkoli světelných podmínek a baterii dostatečně silnou, aby vydržela celou pracovní směnu. Phablet je se zemní sondou propojen přes technologii Bluetooth. Samotná aplikace pro zobrazení výsledků má pak velmi jednoduché a intuitivní ovládání. Má jen dva režimy: režim předlokalizace pro rychlou orientaci kde potrubí zhruba je a režim přesného určení místa kde názorně vidíte formou sloupkového grafu kde je přesná poloha potrubí viz. fotogalerie níže. 

A na závěr výborná zpráva i pro vodaře: můžete se již brzy těšit na verzi pro trasování plastových vodovodních trubek s názvem APL 100 ( aqua pipe locator 100 ).

VYBRANÁ SPECIFIKACE

Velká mobilita

Celý systém se vejde do dvou kufříků o hmotnostech 13,5 a 16,9 kg.

Pouze 3 tlačítka

Super jednoduchá obsluha. Vysílač má pouze 2 tlačítka a zemní senzor jedno.

Slušný dosah

Až 300 metrů na každou stranu.

Vysoká přesnost

Na několik centimetrů.

Phablet jako vyhodnocovací jednotka

Trimble TDC600 s úhlopříčkou 6" (15,2 cm). Odolný počítač, GNSS záznamník i chytrý telefon v jednom. Zařízení má špičkové parametry, jak co se týče výkonu, tak odolnosti.



Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční...

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Přijďte se k nám podívat pod zem

Ponořte se do světa pokročilé lokační techniky právě ve chvíli, kdy se Brno stává epicentrem inovací během...

Anna Rožňovcová | 18. 3. 2024

Zaujal vás tento produkt?