Život v Radetonu

Jaro, ponožky a naděje

Víte, že planeta Země oběhne kolem Slunce za 365 dní, 5 hodin a 49 minut? A právě o 5 hodin a 49 minut se každý rok opožďuje přesný okamžik jarní rovnodennosti. Ten letos připadá na 20. 3. v 10:37 hod. Zítra tedy přivítáme jaro a s ním novou energii, nové výzvy i nové naděje.

19. 3. 2021 |

 

První výzvu jsme přijali už nyní. 21. březen je Světovým dnem Downova syndromu. Datum je vybráno symbolicky. Každá buňka člověka s Downovým syndromem obsahuje tři 21. chromozomy (místo obvyklých dvou). Proto jednadvacátého třetí.  

Podporu lidem s Downovým syndromem vyjadřujeme nošením rozdílných ponožek otočených patami k sobě do písmene X, tedy do tvaru chromozomu. Sdílíme tak myšlenku, že lidé jsou různí a že je třeba si pomáhat. 

Takhle se k Ponožkovému dni připojují (po)nožky Radetoňáků (letos "ponožkujeme" odděleně v kruzích rodinných):

S jarem jsou neodmyslitelně svázány Velikonoce – nejvýznamnější křesťanský svátek. Stejně jako o Vánocích, také o svátcích velikonočních bychom se měli zastavit a popřemýšlet, kde, komu a jak můžeme být užiteční, nápomocní. 

V Radetonu se snažíme pomáhat každý den. Tím, že prodáváme šikovné přístroje, které usnadňují práci. Tím, že jsme zákazníkům nablízku, když potřebují poradit. Tím, že druhým předáváme všechny naše zkušenosti a dovednosti. Už se těšíme, až dostavíme náš nový polygon a spustíme novou dimenzi školení. 

Pomáháme i tím, že část našeho zisku věnujeme na dobročinnost. Zatím poslední finanční podpora mířila do brněnského Hospice sv. Alžběty, který se snaží, aby odcházení z tohoto světa bylo důstojné a aby nikdo nezůstal v nejtěžší chvíli sám a bez pomoci. Podporujeme projekt rozsáhlé rekonstrukce a dostavby hospice.

Jaro přináší naději na nové, lepší začátky. Přejeme vám i sami sobě, aby to tak bylo.
Krásné jaro – a až to bude možné, těšíme se na viděnou!