Lokátor Radiodetection RD8200 se zárukou až 7 let

Nekompromisní profesionál pro největší výzvy v terénu

  • Kultovní průmyslový design
  • Nekompromisní kvalita
  • Odolává silnému rušení
  • Vysoká bezpečnost při práci
  • Měření směru proudu na 8 kHz
  • Záruka 3 roky jako standard

Více funkcí

Chci znát cenu Objednat předvedení

BEZPEČNOST, RYCHLOST A PŘESNOST

To jsou hlavní vlastnosti vylepšených TOP lokátorů tradiční britské značky Radiodetection. To vše umocněno opět prvotřídní kvalitou zpracování v kultovním designu s hmotností pouhých 1,8 kg a automatickou zárukou 3 roky jako standard, kterou ovšem lze prodloužit až na v oboru nevídaných 7 let. I tato nejnovější řada byla navržena a je vyráběna ve Velké Británii. Top řada lokátorů byla inovována s velkým důrazem na bezpečnost, rychlost a přesnost při trasování podzemních inženýrských sítí. 

Vysoká míra bezpečnosti je již dlouhodobě nastavena u lokátorů Radiodetection možností trasovat v režimu Minima se zvednutou hlavou bez nutnosti sledovat displej. Nyní se k tomu přidala inovace v podobě silnějšího reproduktoru, aby byl zvuk lokátoru pěkně slyšet i v mimořádně hlučném prostředí. Lze si také nově zvolit dvě výšky tónu a ten vyšší uslyší i opravdu nahluchlí lidé:-) Ke zvýšení bezpečnosti přispívá i nová vibrační rukojeť, která upozorňuje uživatele v případě výstrah jako jsou např. mělce uložené kabely, silné rušení nebo chybné máchání s lokátorem.

Inovací v oblasti přesnosti je systém SWING, který uživatele upozorňuje na nadměrné vychýlení, které může zhoršovat přesnost vytyčení. Při pasivním vyhledávání sítí pomocí silových harmonických frekvencí na režim POWER má nyní uživatel také mocnou zbraň v tom, že může aktivovat 5 jednotlivých harmonických (primární 50Hz, 3. 150 Hz, 5. 250 Hz, 7. 350 Hz a 9. 450 Hz) a tím přesněji určit, jestli signál přijímaný na režim POWER vychází z jednoho nebo více kabelů. Režim POWER totiž skenuje všechny harmonické od 5 až do 1000 Hz. Dalším výrazným pomocníkem v přesnosti je zobrazení režimů Maxima a Minima zaráz na displeji, které lokátory Radiodetection mají již řadu let. Tím uživatel ihned vidí, jestli je signál rušený a může hned přesněji určit trasu.

A pokud někomu chybí v pasivním režimu POWER na displeji kompas a pravolevé navádění šipkami, tak máme dobrou zprávu. Stačí zapnout jakoukoli harmonickou a kompas i šipky máte tam! A poletíte při pasivním předhledávání jako vítr:-) Dalšího zvýšení rychlosti dosáhnete díky zdokonalené dynamické ochraně proti rušení, která nemá v oboru obdoby. A to díky aktivním štítkům, které chrání cívky. Díky tomu budete velice jistě trasovat i v blízkosti trafostanic, kolejiště, nadzemního vedení apod. Rušení se také vyhnete, a tím práci zrychlíte, když použijete funkci SideStep™. Posune vysílací frekvenci o pár Hz výš a tím umožní efektivní trasování i v oblastech náchylných k rušení nebo v případě, že trasuje více správců sítí na jednom místě a všichni chtějí použít nebo už používají stejnou frekvenci. Při prevenci před poškozením cizích sítí zase oceníte funkci PASSIVE AVOIDANCE kdy lokátor skenuje podzemí režimem POWER a RÁDIO současně a tím nemusíte procházet požadované území dvakrát. V neposlední řadě k rychlosti přispívá už dobře známý tzv. "Nemáchací režim", kterými jsou lokátory Radiodetection vybaveny již řadu let a který zrychluje práci právě tím, že uživatel nemusí s lokátorem nutně máchat ze strany na stranu, ale nese jej jen rovně a sleduje na displeji indikátor, který mu zobrazuje přítomnost vedení vlevo nebo vpravo od lokátoru. Velmi se hodí např. při trasování tzv. "za plotem".

No a kdo by chtěl s lokátory dnes už dělat zaměřování bodů s přesností    na 1 cm, díky nové Android aplikaci RD Map™+ a externím polohovacím zařízením, jako je např. Trimble Catalyst RTK, můžete vytvářet velice přesné mapy nebo si zpřesňovat ty stávající.

Kvitujeme i zúžení nabídky modelů jen na dva a to RD8200 a RD8200G s vestavěnou interní GPS, jejíž přesnost byla také vylepšena. Co se týká frekvenční vybavenosti, dá se zjednodušeně říct, že oba nové modely mají maximální vybavenost jako v minulosti ty nejvyšší modely např. RD8100PTL(G)

RD8200

VYBRANÁ SPECIFIKACE

Kultovní průmyslový design

Lehký, perfektně vyvážený a s krytím IP65. Hmotnost pouhých 1,8 kg i s nasazeným akumulátorem a perfektní ergonomie umožňují bezproblémové několikahodinové použití v terénu.

Nekompromisní kvalita

Prvotřídní kvalita, standardní záruka 3 roky, navrženo a vyrobeno ve Velké Británii.

Odolává silnému rušení

Díky patentované dynamické ochraně signálu, kdy jsou cívky aktivně chráněny speciálními štítky lze přesně a bezpečně trasovat i místech se silným rušením. 

Vysoká bezpečnost při práci

Nová výkonná zvuková a vibrační signalizace do hlučného prostředí. Navíc v režimu Minima výrazně odlišný tón vlevo a vpravo od vedení, což umožňuje trasování se zvednutou hlavou bez nutnosti sledovat displej lokátoru.

Měření směru proudu na 8 kHz

A to nejen s klasickými kabely pro přímé připojení, ale také se standardními kleštěmi a konektorem na živý vodič při trasování pod napětím. Jde o tzv. funkci CD (current direction). Spolehlivou funkci pro rozlišení originálního signálu od indukce do vedlejších sítí. Šipka zobrazená na lokátoru potvrzuje, že trasujete správnou cílovou síť. K dispozici samozřejmě také základní rychlá funkce měření velikosti proudu. 

Záruka 3 roky jako standard

Možnost prodloužení záruky o další 4 roky na skvělých 7 let!

Passive Avoidance

Funkce , která velmi zrychluje prevenci při pasivním přehledáním před započetím výkopových prací tím, že skenuje podzemí režimem Power i Rádio současně. 

Funkce iLOC

Systém umožňující dálkově ovládání funkcí vysílače a to až na vzdálenost 450 m.

Přesné trasování

Jednoduše dosažitelná přesnost vytyčení díky režimu Peak+, který navíc zvyšuje i rychlost. V tomto režimu si můžete totiž nechat zobrazit zaráz na displeji jak Maximum signálu, tak Minimum signálu a tím hned vidíte, jestli je signál kvalitní nebo rušený. 

Power filtry

Efektivnější pasivní vyhledávání bez vysílače na silové harmonické frekvence. Díky možnosti aktivovat 1, 3, 5, 7 nebo 9 frekvenci lze zjistit, zda signál na režim POWER pochází z jednoho zdroje nebo z
více kabelů, které pak lze jednotlivě trasovat a označit. A co víc, tyto filtry umožňují zapnutí pravolevých navigačních šipek a tím umožňují zrychlit pasivní průzkum terénu.

Fukce SideStep™ - Vyhněte se rušení!

Posune vysílací frekvenci o pár Hz výš a tím umožní efektivní trasování i v oblastech náchylných k rušení nebo v případě, že trasuje více správců sítí na jednom místě.

Výstražný systém Swing

Podporuje správnost použití. Vestavěný gyroskopický měřicí systém uživatele upozorňuje na nadměrné vychýlení lokátorů při používání. 

Vibrační alarm

Rukojeť lokátoru vibračně signalizuje výstrahy např. při chybném používání a umožňuje obsluze soustředit se na danou práci.

Trasování s jistotou - autotest

Bezvadnou funkčnost lze kdykoli ověřit spuštěním autotestu přímo v menu lokátoru, který zkontroluje všechny trasovací obvody, funkci displeje i napájení.

Funguje i v drsných podmínkách

Díky ochraně krytím IP65 a širokém rozsahu provozních teplot (-20 °C až 50 °C) jsou lokátory a vysílače vhodné i k práci v obtížných povětrnostních podmínkách.

Vzdálená kalibrace bez prostojů - eCert™

Možnost ověření a certifikace kalibrace lokátoru přes internet bez nutnosti vracet jednotku do servisního střediska.

Android aplikace RDMap™+ pro snadné a na cm přesné mapování sítí

Nabízí se možnost kombinace s vysoce přesným externím polohovacím zařízením, jako je např. řešení Trimble Catalyst RTK, a vytvoření vysoce přesných map infrastrukturních sítí.

Plášťové poruchy na kabelech

K dispozici dvě metody pro práci s A-rámem: 8kFF i CD pomocí směru proudu. Díky němu možnost i vyhledávání vad na izolacích produktovodů Pearsonovou metodou.

Výstup z vysílače až 90 V

Pro podmínky suché zeminy a hluboké nebo dlouhé trasy. Snazší lokalizace signálu na vedeních s vysokou impedancí.

Měření hloubky na pasivní režim POWER

Funkce StrikeAlert

Varuje před přítomností mělce uložených kabelů.

Kompletní technickou specifikaci najdete níže v dokumentu ke stažení.

RD8200 si můžete pořídit ve 2 variantách přijímačů. RD8200 a RD8200G s vylepšenou integrovanou GPS. K nim je pak možné volit jeden ze 3 vysílačů podle výkonu (5 nebo 10W). A to TX5, TX10 a TX10B s technologií Bluetooth pro vzdálené ovládání vysílače.  

V případě, že nehledáte top model, ale spolehlivý profesionální lokátor vybavený dostatkem důležitých funkcí a rádi byste ušetřili, je pro vás určen model RD7200 - nástupce velmi oblíbeného RD7100.

SOUČÁSTÍ DODÁVKY KAŽDÉ LOKAČNÍ SADY JE TAKÉ NÁSLEDUJÍCÍ STANDARDNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ: Kabely pro přímé připojení signálu (červený a černý krokodýlek), Zemnicí prodlužovací kabel 10m, Zemnicí kolík, Neodymový magnet, Baterie pro vysílač a přijímač (10ks D alkalické), USB kabel, Návod CZ.

Copyright © 2021 Radiodetection Ltd.  All rights reserved.



Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční...

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Přijďte se k nám podívat pod zem

Ponořte se do světa pokročilé lokační techniky právě ve chvíli, kdy se Brno stává epicentrem inovací během...

Anna Rožňovcová | 18. 3. 2024

Služební cesta do Dánska: Školení na zařízení DC SUPER FLEX ve firmě Dancutter

Služební cesty jsou důležitou součástí moderního byznysu, který umožňuje zaměstnancům rozvíjet své...

1. 3. 2024

Zaujal vás tento produkt?

Josef Pospíšil

Vodovody

Ing. Petr Svoboda

Kabely

Michal Juráň

Kabely a kanalizace