Odolný přenosný ultrazvukový průtokoměr s WIFI přenosem a dlouhou výdrží baterie

  • Provozní doba více než 1 rok
  • Rozsah snímačů DN 50 – DN 2000
  • Konektivita WiFi, USB, GSM
  • Vodotěsný kufr IP 68
  • Interní datalogger
  • Integrovaný GSM modem
  • Multifunkční slot s A/D vstupy a výstupy

Více funkcí

Chci znát cenu Objednat předvedení

Máte dotaz? Zeptejte se nás

Velmi přesné měření se dvěma páry snímačů do kříže
Dva nezávislé bateriové sloty
Obsluha i stahování dat pomocí WiFi rozhraní
Příložné snímače pro měření bez nutnosti zásahu do potrubí
Možnost použití zásuvných ultrazvukových snímačů

ZM Ultra je přenosný ultrazvukový průtokoměr určený pro měření průtoku kapalin ve zcela zaplněných potrubích bez nutnosti zásahu do potrubí. Své uplatnění najde především ve vodárenských provozech, např. pro lokalizaci poruch pomocí měření minimálních nočních průtoků nebo pro měrné kampaně spotřebišť apod. Lze ho ale využít i v průmyslových aplikacích pro měření chladicích nebo jiných cirkulačních okruhů (např. topení) a také pro neinvazivní měření chemických kapalin. Pro měření se standardně používá jeden pár snímačů a pro velmi přesná měření lze použít dva páry příložných snímačů najednou. Přístroj zvládne na jedno nabití měřit více než jeden rok nepřetržitě, proto je vhodný nejen pro krátkodobá měření. Veškerá naměřená data lze přenášet pomocí USB, WiFi nebo GSM přenosu. ZM Ultra je vybaven digitálními a analogovými vstupy i výstupy pro připojení jiných snímačů a zařízení (např. telemetrických stanic, snímačů tlaku, teploty apod.). Celé zařízení je odolné proti vodě (IP 68) a snadno se obsluhuje pomocí mobilního telefonu nebo tabletu.

Klíčové funkce

Provozní doba více než 1 rok

Přístroj lze osadit jedním nebo dvěma olověnými akumulátory 15Ah. Přístroj tak může na jeden nabíjecí cyklus nepřetržitě měřit déle než jeden 1 rok.

Rozsah snímačů DN 50 – DN 2000

Pro měření bez nutnosti zásahu do potrubí lze použít jeden pár příložných snímačů a pro velmi přesná měření lze aplikovat i dva páry příložných snímačů najednou. K dispozici jsou také zásuvné snímače, které se instalují do potrubí přes navrtávku. 

Konektivita WiFi, USB, GSM

Obsluha a nastavení přístroje probíhá pomocí mobilního telefonu nebo tabletu prostřednictvím WiFi rozhraní. Pro export dat lze připojit také USB flash disk a nebo lze data zasílat vzdáleně prostřednictvím vestavěného GSM modemu.

Vodotěsný kufr IP 68

Kufr je vyroben z odolného ABS plastu a veškerá elektronika je uložena v zabezpečené oddělené části. Kufr  uzavřeným víkem je vodotěsný (IP 68), při otevřeném víku má stupeň ochrany IP 67.

Interní datalogger

Dostatečná kapacita vnitřní paměti vystačí na ukládání naměřených hodnot každých 5 min po dobu 1,5 roku. 

Integrovaný GSM modem

Data lze přenášet i vzdáleně díky zabudovanému GSM modemu, který umí pracovat na různých frekvencích (LTE, GPRS, UMTS/HSPA).

Externí napájení i nabíjení z alternativních zdrojů

Kromě akumulátorů lze přístroj napájet i nabíjet z alternativních zdrojů - z elektrické sítě, solárních a palivových článků, nebo baterií 12-14V DC.

Multifunkční slot s A/D vstupy a výstupy

Tento slot slouží pro připojení dalších snímačů (teplota, tlak apod.) nebo napojení na jiná zařízení (např. telemetrické stanice). Je vybaven digitálními a analogovými vstupy i výstupy. 

 

Fotogalerie


Minulý týden na AMPERu a na Polygonu Radetonu

Minulý týden byl pro nás v Radetonu opravdu nezapomenutelný 🌟. Na veletrhu Amper jsme představili revoluční...

Anna Rožňovcová | 26. 3. 2024

Přijďte se k nám podívat pod zem

Ponořte se do světa pokročilé lokační techniky právě ve chvíli, kdy se Brno stává epicentrem inovací během...

Anna Rožňovcová | 18. 3. 2024

Zaujal vás tento produkt?

Josef Pospíšil

Vodovody